Skip to main content

Milyen nyelven beszélnek a minyonok?

Minion nyelv

2010 óta, amikor a Gru (angol nyelven Despicable Me) a mozikba került, a Minyonok végleg elnyerték a szívünket. Ezek az aranyos sárga lények úgy indultak, hogy az első filmben csak kisegítők voltak, most azonban saját folytatásos filmük főszereplői. A legújabb filmük, a Minyonok: Gru színre lép( angol címe Minions: Rise of Gru) június 16-án mutatkozott be világszerte és máris elismerték a rajongók és a kritikusok. Azonban minél jobban szeretjük ezeket a szívmelengető lényeket, annál inkább szeretnénk tudni, miről beszélnek. Valódi nyelvet beszélnek a Minyonok? És ha igen, milyen szavakat és kifejezéseket használnak a filmekben? Nézzük meg, milyen nyelven beszélnek a minyonok.

Minyonok - Minion Nyelv

Milyen nyelven beszélnek a minyonok?

Beszéljen több nyelven most

Ez a kérdés már évek óta foglalkoztatja a rajongókat. A minyonok nyelve először csak aranyos halandzsának tűnik, de valójában nem teljesen igaz. A Minion-filmek rendezői, Pierre Coffin és Chris Renaud úgy hozták létre a Minion nyelv alapjait, hogy számos szót és kifejezést vettek át sok idegen nyelvből. Rögtön az elején dolgoztak ezen a koncepción, így ha arra kíváncsi, milyen nyelven beszélnek a minyonok a Gru-ban, ez ugyanaz, ami a legújabb filmekben is megjelenik.

Minyonok -minion nyelv fordító

Minyonok nyelv jellemzője: több idegen nyelv összegyúrása

Bár a minion nem egy teljesen kiforrott nyelv, láthatjuk, hogy kedvenc sárga lényeink remekül tudnak kommunikálni vele. Szóval, a Minyonok valódi nyelvet beszélnek? Nos, a filmekben a felügyelőjük, Gru egy nagy szótárral látható, tehát feltételezhetjük, hogy ebben az univerzumban létezik egy komplett Minion nyelv. Ami érdekes, Gru, érti a Minion nyelvet, de kinevetik, amikor beszélni próbál.

Ennek ellenére nem olyan bonyolult. Az elmúlt évek során a rajongók összegyűjtötték a Minionok által használt összes szót és kifejezést és azt találták, hogy sok közülük hindi, angol és koreai eredetű: és még sok más. Például a „Tank you” jelentése „köszönöm”, és nyilvánvalóan az angolból származik.

Lásd még:  Külföldi munka nyelv nélkül az Európai Unióban

A minyonok nyelve koreai nyelvet is átvett, amikor is 1,2,3-at számolnak (Hana, Dul, Sae), és sok nemzetközi kifejezést használnak az ételekre, mert egyértelműen imádják a hasukat! Például beszélnek a „poulet tikka masala”-ról (poulet – csirke franciául, tikka masala – fűszeres indiai étel) és a „gelato”-ról (olaszul fagylalt) is. További kifejezéseket tekintsd meg az alábbi Minion nyelv táblázatban. Kitalálod vajon a többi kifejezés eredetét?

Banana

Hungarian

Bello! Szia!
Papples Alma
Gelato! Jégkrém
Bi-do Sajnálom
Papoi Játék
Poopaye! Bye bye!
Tank yu! Köszönöm
Me want banana! Éhes vagyok
Bananonina! Csúnya!
Underwear… Esküszöm…
BEE DO BEE DO BEE DO! Tűz
Tulaliloo ti amo! Szeretünk téged
Chasy Szék
Butt Szamár
Po-ka Mit
Tatata bala tu! Utállak!
Hana Egy
Dul Két
Sae Három
Kampai Egészségére
Luk-at-tu Nézz rá
Muak Muak Muak? Csók?
Buttom Fenék

Nyelvészek dolgoztak a minion nyelven?

Sok más kitalált nyelvtől eltérően a minion nyelvet nem a semmiből hozták létre, hogy teljes értékű nyelvként működjön. A rendezők szórakoztatónak szánták, egyfajta bababeszélgetésnek, amely más nyelvekre emlékeztető szavak gyűjteménye. Ahogy azonban megérkeztek az új folytatások, az új szavak és kifejezések bekerültek a Minion nyelv szókincsébe, így most már hasonlít egy valódi beszélt nyelvre.

Minyonok - milyen nyelven beszélnek a minyonok

A feltalált nyelvek érdekes esetei

Annak ellenére, hogy a Minion nyelv inkább fogalom, mint maga a nyelv, sok lenyűgöző nyelvet találtak ki filmek és tévésorozatok kedvéért. Ezekben az esetekben egy szerző vagy nyelvészek csoportja azon dolgozott, hogy olyan nyelvet dolgozzon ki, amely a valódi nyelvekhez hasonlóan működik. Ez azt jelenti, hogy összefüggő nyelvtani és szintaktikai szabályokkal, sőt néha ábécével és ékezetekkel is rendelkeznek! Sok érdekes példa van erre, de nézzük a legjobb 3-at:

  • A legnépszerűbb mesterséges nyelv kétségtelenül a tünde, amelyet J.R.R. Tolkien a Gyűrűk ura című monumentális trilógiájáért. Mivel Tolkien sok nyelvet tudott, képes volt létrehozni egy olyan nyelvet, amely koherens nyelvtani szerkezettel és egyedi ábécével rendelkezik. Két fő tünde nyelv létezik: a quenya és a sindarin. Az elsőt a finn, az utóbbit a walesi hatások jellemzik. A megrögzött rajongók a mai napig beszélhetik ezeket a nyelveket, így Középfölde minden eddiginél élőbb.
  • A listán a második helyen szerepel a Star Trek TV-sorozathoz, majd később a filmekhez kitalált klingon. Ez egy olyan nyelv, amelyet a kitalált klingon fajok beszélnek, és a többi, a Klingon Birodalomban élő faj. Szókincse a legtöbb űrhajóból és hadviselésből áll, ezért még a legnagyobb rajongóknak is gondot okozhat folyékonyan beszélni.
  • Végül, de nem utolsósorban érdemes megemlíteni Dothrakit a Trónok harca tévésorozatból. Rendezője, David J. Peterson fejlesztette ki, és az azonos nevű nomád törzs beszéli. Annak ellenére, hogy teljes értékű nyelvnek szánták, szókincse csak néhány ezer szóból áll. Mivel a műsor elvesztette kezdeti népszerűségét, csak néhány ember van a világon, aki beszélni.
Lásd még:  Utazzon bárhova nyelvi akadályok nélkül!

Amint látod, vannak mesterséges nyelvek, amelyek ugyanúgy működnek, mint a valódi nyelvek. Ami még érdekesebb, bizonyos esetekben a rajongói közösségek hozzájárulnak a nyelv fejlődéséhez, bővítik a szókincset és rugalmasabbá teszik a nyelvtani szabályokat. Életesebbé teszi ezeket a nyelveket, mint néhány szokásos halott nyelv, például a latin. A fő különbség az, hogy a holt nyelv már nem fejlődik, míg pl. A tünde nyelv folyamatosan használatban van, ami azt jelenti, hogy fejlődhet és változhat, mint egy természetes nyelv!

Létezik minion nyelv fordító?

Visszatérve a fő témára, felmerülhet benned a kérdés, hogyan lehet megérteni a Minion nyelv szavait. Sajnos jelenleg nincs hivatalos Minion nyelv fordító. 2010-ben azonban a Best Buy kifejlesztett egy „Best Buy Movie Mode” nevű alkalmazást, amely lehetővé tette Minyonok nyelv párbeszédének lefordítását a Gru-ban.

Szeretné tudni, hogyan beszéljen minion nyelven?

Nos, egy út van: nézz filmeket a Minyonokról és tanuld meg az összes általuk használt szókincset! A táblázatunk segítségével megjegyezheted a legnépszerűbb kifejezéseket. Ki tudja, talán felismerhet néhány új szót, amit a többi rajongó még nem ismert fel?

Következtetés: mi is az a Minion nyelv?

Nem létezik igazán a Minyonok nyelve, de ez nem jelenti azt, hogy nem beszélhetsz valamennyit belőle. Sőt, időközben több szót is megtanulhatsz más nyelvekből! Mivel az új a Minyonok: Gru színre lép című film már a mozikban van, nem lesz jobb alkalom a Minion nyelv tanulására. Tanulmányozd az összes aranyos szót és hívószót, hogy a film alatt megérthesd Minions párbeszédeit. Nem kell Minion fordító hozzá!

Lásd még:

Robert Faber

Robert lelkes utazó és rajongója az új technológiáknak. Jól főz, azonban sajnos soha nincs rá ideje, végül panaszkodik a legtöbb ételről. Rendszeresen jár edzőterembe.