A PMM Vasco Emergency Team ötlete

A Polish Medical Mission és a Vasco Electronics egyesítette erőit, és 3 hónapos kiterjedt előkészületek után gyorsreagálású mentőcsoportot állít fel. Küldetése, hogy egy természeti katasztrófát vagy humanitárius válságot követően 24-48 órán belül egészségügyi segítséget nyújtson az embereknek szerte a világon.

Mindkét szervezet célja közös, az emberek segítése: a PMM 23 éve nyújt egészségügyi támogatást szerte a világon, míg a Vasco Electronics küldetése a személyközi kommunikáció elősegítése és a nyelvi akadályok lebontása. Emellett a vezérigazgató, Maciej Góralski is tapasztalt mentős, aki mindig igyekszik segíteni a rászorulóknak. Így született meg a kezdeményezés egy csapat létrehozására.

“A Vasco Electronics támogatni fogja a fejlődő csapatot a szervezés és a mentési akciótervezés, valamint a felszerelések/gyógyszerek tárolása és beszerzése terén. A Team akcióit helyi és globális szinten is népszerűsítjük, beleértve az adománygyűjtés tervezését és megvalósítását. Végül, de nem utolsósorban, finanszírozni kívánjuk a csapat képzését – mind a szakmai fejlődés keretein belül, mind a küldetésbiztonság, a biológiai és terrorfenyegetettség elveivel, valamint a sürgősségi, trópusi és utazási gyógyászat egyes szempontjaival kapcsolatban” – mondja Maciej Góralski, a Vasco vezérigazgatója. Electronics, egy tapasztalt mentős és a sürgősségi csoport vezetője.

A csapat küldetése

A kiterjedt előkészületek után most kezdődik a toborzás a PMM Vasco Emergency Team számára. Fő feladata a természeti katasztrófák és humanitárius válságok által sújtott helyek elérése. A lehető legjobb segítségnyújtás érdekében a PMM Vasco Emergency Team professzionálisan képzett egészségügyi személyzetből áll, akik hozzáférhetnek saját felszerelésükhöz és logisztikájukhoz. A csoport munkájára az Egészségügyi Világszervezet irányelvei vonatkoznak. Ezen túlmenően a sürgősségi csoport tagjai hozzáférhetnek az orvosi és nem orvosi képzéshez is, hogy folyamatosan fejlesszék kompetenciáikat.

Közös munkánk a Polish Medical Missionnel

Ott segítünk, ahol a helyi egészségügyi szolgálatok nem tudnak gyorsan és hatékonyan reagálni. A katasztrófák és humanitárius katasztrófák által sújtott helyekre az eseményt követő 24-48 órán belül eljutunk.

A világ helyzetéből adódóan első feladatunk az ukrajnai háború áldozatainak megsegítése lesz. Ez azonban csak küldetésünk első lépése. Már ebben az évben tervezzük, hogy humanitárius segélyekkel Afrikába utazunk. Így velünk együtt Ön is eljuthat a menekülttáborokba, és részt vehet a sürgősségi műveletekben.

A vészhelyzetekre való gyors reagálás mellett a PMM Vasco Emergency Team olyan hosszú távú projektekben vesz majd részt, amelyek hatással lehetnek a világ számos országának helyzetére.

A csapatról

A Vasco Electronics-nál osztozunk a Polish Medical Mission szenvedélyében, de a nyitottságban és az emberek segítésére való törekvésben is.

Így született meg a PMM Vasco Emergency Team, amelynek fő küldetése, hogy segítsen az embereknek szerte a világon, elsősorban vészhelyzetekben.

A Polish Medical Mission, a csapat fennállásának minden szakaszában megosztja a tapasztalatait, hogy a személyzet a lehető legjobban és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előírásainak megfelelően végezhesse feladatait. Mi a Vasco Electronics-nál elkötelezettek vagyunk a csapat képzésének társfinanszírozásában, hogy mindig a legmagasabb színvonalú segítséget tudjunk nyújtani.

A csapat célja, hogy összehozza az energikus, nyitott embereket, akiknek küldetése az emberi szenvedések enyhítése. Tele vagyunk reménnyel, hogy tetteink valódi hatással lehetnek világunkra.