Segítség a Quinnipiac Egyetemnek

Vasco Fordítók a Quinnipiac Egyetem hallgatói számára

Az együttműködést a Quinnipiac Egyetemmel (Hamden, USA) kezdtünk, miután elindítottak egy Hallgatói Tanácsadó Projektet. A projekt célja a nemzetközi hallgatók és a tudományos szervezetek közötti kommunikáció megkönnyítése volt.

Mivel ez a kezdeményezés nagyon közel áll küldetésünkhöz, úgy döntöttünk, hogy támogatjuk a projektet Vasco Translator M3 készülékek biztosításával.

A nemzetközi hallgatók problémái

A külföldi hallgatók sok problémával szembesülnek, amikor az Egyesült Államokban tanulnak. Előfordulhat, hogy új nyelvet kell tanulniuk, meg kell szokniuk egy új kultúrát és új barátságokat kell kialakítaniuk a sajátjuktól eltérő környezetben. Mindez a tanulás mellett történik.

A Quinnipiac Egyetem úgy döntött, hogy további erőfeszítéseket tesznek a külföldi hallgatókkal és családjaikkal való kommunikáció megkönnyítésére.

Hogyan segített a Vasco Translator fordítógép?

Mind az oktatók, mind a hallgatók a Beszédfordító funkciót használták az egymással való kommunikáció során. Sőt, a hallgatók a Fotó Fordító funkciót is kihasználták, hogy jobban megértsék környezetüket és az előadások során elolvassák a nyomtatott oktatási anyagokat.

Ez különösen hasznosnak bizonyult azok számára, akik hozzászoktak a különböző írásrendszerekhez, például arab diákok számára.

Az Együttműködés

A Vasco Translators 2 iskolát támogatott Hamdenben, egy másikat pedig New Heavenben. Az együttműködés 3 félévig tartott, 2021 harmadik negyedévétől 2022 tavaszáig. A visszajelzések mind a hallgatók, mind a tanárok részéről rendkívül pozitívak voltak.

"Néhány diák azt is észrevette, hogy bár léteznek más fordítóalkalmazások is, ők nem nagyon akarták használni privát okostelefonjukat, és kézből kézbe adni az eszközt (néha szükséges). Néhány felhasználó azt is észrevette, hogy a tolmácsgép nemcsak nagyszerű fordítóeszköz, hanem az idegen nyelvek tanulásában is nagyon hasznos lehet.” tette hozzá prof. Gideon Werner

Míg a tanárok és a szülők a beszélő tolmácsgép képességének előnyeit emelték ki, addig a diákok a Vasco Translator fordítógépet az egyszerű használatért dicsérték.

Mi a következő lépés?

Reméljük, hogy részt vehetünk a Quinnipiac Egyetem jövőbeni projektjeiben. Küldetésünkhöz nagyon közel áll az a törekvésük, hogy megkönnyítsük a nemzetközi hallgatókkal való kommunikációt.

Végülis az oktatás a legegyszerűbb módja a világ jobbá tételének.