PMM Vasco Emergency Team

Hogyan kelt életre a PMM Vasco Emergency Team?

2022 márciusában a Vasco Electronics és a lengyel orvosi misszió összefogott a PMM Vasco Emergency Team elindítása érdekében. Fő célja a természeti katasztrófa vagy humanitárius krízishelyzet 24-48 órán belüli elérése.

Ez a projekt életre kelt, ahogy mi, a Vasco Electronics egyesítettük erőinket a lengyel orvosi misszióval. Utóbbi 23 éves tapasztalatáról ismert, hogy világszerte orvosi segítséget nyújt a rászorulóknak. A Vasco Electronicsban van néhány hasonlóságunk, hiszen küldetésünk, hogy segítsük az embereket a kommunikációban és a nyelvi akadályok lebontásában.

Ennél is fontosabb, hogy vezérigazgatónk, Maciej Góralski képzett mentős, aki ezen a területen szakmai tapasztalattal rendelkezik, és szeretne további segítséget nyújtani az orvosi ellátásra szorulóknak.

Céljaink

Maciej így írja le a csapat eredetét és céljait:

"A Vasco Electronics támogatni fogja a fejlődő csapatot a szervezés és a mentési akciótervezés, valamint a felszerelés/gyógyszerek tárolása és beszerzése terén. A csapat akcióit helyi és globális szinten is népszerűsítjük, beleértve az adománygyűjtés tervezését és megvalósítását. Végül, de nem utolsó sorban a csapat képzését finanszírozni kívánjuk – mind a szakmai továbbképzés keretein belül, mind a küldetésbiztonság, a biológiai és terrorfenyegetettség, valamint a sürgősségi, trópusi és utazási gyógyászat egyes szempontjait érintően. – mondja Maciej Góralski, a Vasco Electronics vezérigazgatója, tapasztalt mentős és a sürgősségi csoport vezetője.

Mi az a PMM Vasco Emergency Team?

Megalakítottuk a PMM Vasco Emergency Team-et, amelynek fő feladata a természeti katasztrófák és humanitárius válságok áldozatainak megsegítése, ahol a helyi hatóságok nem tudnak időben intézkedni.

A PMM Vasco Emergency Team professzionálisan képzett egyénekből áll, akik hozzáférhetnek saját logisztikához és felszerelésükhöz. Az egészségügyi személyzetet mind az orvosi, mind a nem orvosi területeken képezik ki készségeik és kompetenciáik továbbfejlesztése érdekében.

Ezenkívül a csapat munkáját az Egészségügyi Világszervezet irányelvei szerint irányítják.

Hogyan fog működni a Csapat?

A Lengyel Orvosi Misszióval együtt arra törekszünk, hogy nyitott elmét, szívet tartsunk, és folyamatosan új módszereket találjunk az emberek megsegítésére. Éppen ezért megalakult a PMM Vasco Emergency Team, mivel szeretnénk továbbvinni küldetésünket.

A Csapat képzését mi, a Vasco Electronics társfinanszírozzuk, mert szeretnénk biztosítani, hogy tagjai magasan kompetensek legyenek napi kihívásaikkal szemben. Ezenkívül a lengyel orvosi misszió megosztja a csapattal hosszú tapasztalatait, így még jobban felkészülhet a küldetésekre.

Az említett célokon kívül a Csapatnak lehetősége lesz befolyásolni a minket körülvevő világot. Tapasztalataikat megosztják a helyi egészségügyi hatóságokkal, és segítik őket feladataik ellátásában.

Célunk, hogy egy olyan csapatot alkossunk pozitív, motivált és nyitott emberekből, akik segíteni akarnak másoknak. Hiszünk abban, hogy együtt meg tudjuk változtatni a világot.