Utazzon bárhova nyelvi akadályok nélkül!

content
10 augusztus 2020

A mai turisták zöme úgy indul el külföldre, hogy legalább pár mondatot begyakorol angolul, ha nem ez az anyanyelve. Ott lapul táskájukban a zsebszótár, mely gyakran a nyaralással kapcsolatos kifejezéseket tartalmazza. De mi történik, ha olyan választ kapunk kérdéseinkre, ami ebben a könyvben nem szerepel? Egyáltalán elővesszük ezeket a szótárakat, vagy csak megnyugtatásból foglalja a helyet a táskában?

A nem-angol anyanyelvűek közül sokan iskolában is már angolul tanultunk, több kifejezést ismerünk és használunk a globalizációnak köszönhetően. Ha olyan területre utazunk, ahol senki sem ért meg bennünket, mit tudunk tenni?

A szövegfordító kamera azonnal megtudhatjuk, mit akarnak megértetni velünk, mit kell mondanunk, hogy a kívánt eredményt érjük el mondandónkkal. Nincs lapozgatás kínos perceken keresztül, csak megnyomjuk a felvétel-gombot és lefordítja a Vasco Mini 2 a felmondott szöveget.

create

Jelenleg a világon 18 országban hivatalos nyelv az angol, míg a pyolt 21 országban (beleértve Puerto Rico-t) beszélik többségben és jelentős a használata 4 további országban. És akkor ne is beszéljünk a mandarinról, amit a Földön a legtöbb ember beszél (kb. 918 millióan)! Tisztán látszik, hogy nem tudunk mindig a nyelvtudásunkra hagyatkozni, főleg, ha kicsit kalandvágyóbbak vagyunk és kevésbé népszerű turista célpontokra is el szeretnénk látogatni.

Netán azt gondoljuk, az okostelefonunkkal megoldjuk a fordítási „feladatokat”? Még ha le is töltöttünk egy offline fordítóprogramot, az nem lesz teljesen segítségünkre. A Vasco Electronics fordítóeszközök kifejlesztésére specializálódott, tehát minden csínját-bínját ismerik a nyelvfordítási kihívásoknak. Nem csoda, hogy 2020-ban megnyertük az egyik legnevesebb elismerést a szakmában, a GLOMO díjat. A Vasco Mini 2 beszédfordító felhasználóbarát, letisztult kezelőfelülettel last-minute is segítséget nyújt akár 50 nyelven.

Sőt, a Vasco Mini 2 tolmácsgép megvásárlásával egy SIM-kártyát is kapunk, amely lehetővé teszi a fordításokhoz szükséges ingyenes és korlátlan internethasználatot több mint 150 országban. Havidíjak, megújítási költségek nélkül, korlátlanul, teljesen ingyenesen, mint semmilyen más készülék a piacon.

Lásd még:  Karácsony a világ körül: Hogyan töltsük el a globális ünnepeket?

Vajon hányszor maradtunk le a múltban lehetőségekről, emberek megismeréséről, kulturális élményekről, izgalmas programokról, mert nem tudtunk megfelelően kommunikálni külföldön? Ehhez sajnos egy nyelv ismerete nem elég, sőt még kettő sem. Ha igazán meg akarjuk ismerni az adott országot, akkor nem az elcsépelt, idegenvezetők által vezetett túrákat választjuk, hanem belevetjük magunkat a mindennapi zsongásba a helyiek közé! Érthető azonban, ha nincs elég önbizalmunk nekiindulni egy ismeretlen világnak nyelvtudás nélkül.

Beszéljen több nyelven most

create

Elmegyünk szórakozni az éjszakába, jól érezzük magunkat, a diszkóban megtetszik valaki, de nem értünk szót vele? A Vasco Mini 2 beszédfordító készüléket érzékeny mikrofonokkal szerelték fel, így akár hangos közegben is használható. Csak közelebb kell tenni a hangforráshoz és máris fordítja a csábító szövegeket. Nézzük meg, milyen egyszerű a fordítógép használata.

Menjünk hát biztosra és vigyük magunkkal a Vasco fordítógépét! A Vasco beszédfordító kicsi és nagyobb képernyős termékei jelenleg 50 nyelvet támogatnak és minden körülményhez és felhasználóhoz alkalmazkodnak. Gyakorlatilag a dobozból kivéve azonnal használhatja! Beépített akkumulátorral rendelkezik, de ha aggódik a töltöttségi szint miatt, vásárolhat hozzá külső akkumulátort, azaz power bank-et, amivel akár telefonját és más USB ill. micro-USB csatlakozással rendelkező eszközét is bármikor feltöltheti!

Az elektromos fordító nem csak nyaraláskor menthet meg minket vagy üzleti úton segíthet jó benyomást kelteni, hanem az adott nyelv tanulásában is asszisztál. Nincs többé probléma az újság- vagy menüolvasással, hisz most már elérhető a kézi szkenner is, mellyel 33 nyelven tudjuk megkönnyíteni az írott szövegek értelmezését! Ez a kiegészítő eszköz segíthet diákoknak hosszabb szövegrészek értelmezésében.

A Vasco-ban nemzetközi szinten 2008 óta azon dolgozunk, hogy az emberek közti kommunikációt élménnyé tegyük, legyen az szótárakkal vagy fordítógépekkel. Habár fontosnak tartjuk minél több nyelv megtanulását, mégse akarjuk magunkat behatárolni és a világnak csak egy töredékét megismerni kommunikációs problémák miatt. De mi is szeretnénk tanulni, továbbfejleszteni termékeinket, ezért kérünk vásárlóinktól visszajelzést (10 nyelven nyújtunk jelenleg terméktámogatást). Ha pedig nem tudja eldönteni, melyik lenne a legmegfelelőbb Vasco termék az Ön számára, ebben is tudunk segíteni!

Lásd még:  Többnyelvű kommunikáció egyszerűen

Bármely termékünk mellett is dönt, már csak azon kell aggódnia, minden fontos dolgot becsomagolt-e az útra szövegfordító!

 

Lásd még:

Robert Faber

Robert lelkes utazó és rajong az új technológiákért. Jól főz, de soha nincs rá elég ideje. Ritkán elégedett az éttermekkel. A rendszeresen megfordul a konditeremben.

Hasonló bejegyzések

Tapasztalja meg Egyiptom varázsát: Nyaralás decemberben

Tapasztalja meg Egyiptom varázsát: Nyaralás decemberben

Egyiptomi utazás decemberben: Mikor érdemes egyiptomba utazni? December közeledtével újra előkerül az örök kérdés, hogy hol töltsük az ünnepeket. Ez a csodálatos ország a főszezonban sok turistát vonz gyönyörű természeti adottságaival, régészeti értékeivel. Az ország...

Miért érdemes Kubába utazni novemberben?

Miért érdemes Kubába utazni novemberben?

Valószínűleg sokan írtuk már be valamikor a következő kérdést a keresőbe: "Hova utazzunk novemberben?". A kérdés azonban, hogy "mikor a legjobb Kubába utazni", még fontosabb lehet. Tengerparti nyaralás novemberben: Gyönyörű strandjaival, lenyűgöző látnivalóival és...

Milyen nyelven beszélnek a Dűnében?

Milyen nyelven beszélnek a Dűnében?

Frank Herbert epikus tudományos-fantasztikus regénye, a Dűne című film évtizedek óta rabul ejti az olvasókat és a nézőket egyediséde miatt. A gazdagon elképzelt univerzum, a bonyolult intrikák, szövevények és a változatos kultúrák nemcsak a narratíván, hanem a...

Melyik a legrégebbi nyelv

Melyik a legrégebbi nyelv

A nyelv az emberi interakció és a civilizáció alapköve. Lehetővé teszi gondolataink, érzelmeink kifejezését és információmegosztást. Azonban elgondolkozott már azon, hogy melyik a legrégebbi nyelv vagy a legősibb nyelv? Vagy mi a ma használt legrégebbi beszélt nyelv?...

Thaiföld októberben: Mikor érdemes Thaiföldre utazni?

Thaiföld októberben: Mikor érdemes Thaiföldre utazni?

Októberi nyaralás külföldön? Októberben hol van jó idő? Biztosan Ön is feltette már ezeket a kérdéseket. A Thaiföldi Királyság, - amelyet gyakran a "mosolyok földjének" is neveznek -, Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb turisztikai célpontja, amely évente több millió...

Hogyan őrizzük meg a jó modort utazás közben

Hogyan őrizzük meg a jó modort utazás közben

A technológia fejlődése, valamint az elérhető és megfizethető közlekedési módok még több utazásra késztetik az embereket, mint valaha. Egyszerűen felszállhat egy repülőre az Egyesült Államokban vagy Európában és másnap leszállhat Japánban, hogy megcsodálja azt!...