Oldal kiválasztása

Külföldi munka nyelv nélkül az Európai Unióban

Európa éjszaka - Föld bolygó - Városi fények az űrből nézve.
21 július 2022

Melyik a legjobb európai ország külföldi munkavégzés céljából?

Külföldi állás Európában? Új lehetőségeket keresünk? Miért jobb külföldön dolgozni? Érdemes körülnézni, hisz a magyar Kft-k és cégek nem minden esetben tudnak nyugati életszínvonalat biztosítani. Külföldi munka nyelv nélkül? Erre is van lehetőség a Vasco Fordítógéppel, hiszen a segítségével korlátlanul és ingyenesen beszélhet a világ 200 országában.

Rugalmas munkarend, érdekes feladatok és még Magyarország is közel van.

Nem tudja, melyik a legjobb választás, ha külföldön szeretne dolgozni Európa valamelyik országában?

Nézzük meg, melyik ország kínálja a legjobb állásokat.

A következőket vizsgáljuk:

 • minimálbér

 • a munkaerőpiac helyzete

 • munkahelyi tartózkodási követelmények

Lássuk, melyik ország a legalkalmasabb a külföldi munkavállalásra!

Eiffel-torony Párizsban – Hajnali látkép.

Külföldi munka Franciaország területén?

Nem csoda, hogy a franciaországi munka sokak számára valóra vált álom. Nemcsak gyönyörű ország, hanem bizonyos ágazatok legnagyobb gazdasága is. A kedvelt célpontok egyike.

Beszéljen több nyelven most

Külföldi munkavállalóként a következőkre számíthat:

 • Minimálbér: 1539 € havonta (2022 májusától), kb. 600.000 Ft/hó, ami nettó értékben is vonzó.
 • Álláspiac: üres állások szőlőültetvényekben, kávézókban, éttermekben, szállodákban.
 • Munkahelyi tartózkodás követelményei: munkavállalási engedély szükséges, amely lehetővé teszi a hosszú távú tartózkodási engedélyt.

Előnyök:

Könnyen beszerezhető a munkavállalási engedély és jó társadalombiztosításra számíthat. Állás Franciaországban igencsak vonzó lehet, mivel az ottani cégek általában bőkezű juttatási csomagot kínálnak.

Hátrányok:

Ha angol nyelvű állást szeretne, ne Franciaország legyen az első a listáján. Emellett kevésbé rugalmas munkarend és bürokratikusabb munkavégzés a jellemző.

Összegzés:

Ha Franciaországban szeretne dolgozni, fontolóra veheti az au pair munkák valamelyikét vagy a szőlőültetvények, éttermek állásajánlatát. Ha magas végzettséggel és erős önéletrajzzal rendelkezik, egy franciaországi munkahely tökéletes az Ön számára. Frankfurt városára a Szent Katalin-templom, a Hauptwache és a frankfurti pénzügyi negyed.

Lásd még:  Egyszerűen a legjobb! Melyik a leghatékonyabb nyelv?

Állás Németországban? Új munkavégzés, új feladatok, új élet – vajon német nyelvtudás nélkül is?

A világ egyik legerősebb gazdaságaként, Németország munkalehetőség tekintetében nagyszerű lehetőséget kínál arra, hogy Európa szívében építsünk karriert. Külföldi munkavállaló foglalkoztatása igencsak népszerű a német munkahelyeken. Azonnali kezdéssel sok változatos állás vár Önre a helyi cégek és GmbH-k kínálatában. Jó munkarend, kedvező munkavégzés, szállás lehetőség is adódhat Önnek, azonban a német nyelvtudás nélkülözhetetlen egy magasabb pozícióban. A német életszínvonal hasonló ahhoz, amit Ausztria kínál.

Lássuk, mire számíthat:

 • Német minimálbér: 1584 € (2022 májusától), ami legalább 600.000 Ft/hó körül mozog, ami nettó értékben is jelentős a németországi viszonylatban is.
 • Németország állásajánlatok: a legtöbb németországi vállalat jövedelmező állásokat és egyéni vállalkozóként is jó gazdasági környezetet kínál.
 • Munkahelyi tartózkodásra vonatkozó követelmények Németországban: A világ lakosságának nagy részének nincs szüksége vízumra, hogy német munkahelye legyen. Azonban nem uniós állampolgároknak tartózkodási engedély szükséges, ha Németország a célállomás.

Előnyök:

A német cégekről ismert, hogy nagyszerű karrierfejlesztési lehetőségeket kínálnak. Az elektromos ipar és a járműgyártás nagyon fejlett. Épp ezért a magyar munkavállalók közkedvelt úti célja akár szellemi, akár fizikai munka tekintetében. Keresett szakmák a CNC megmunkáló vagy a lakatos hivatások. Ha Németországban dolgozik, új üzleti kapcsolatokat köthet, új német kollégákat ismerhet meg és számos egyéb előnyhöz juthat. A kormány munkanélküli segélyt is kínál azok részére, akik Németországban élnek. A társadalombiztosítás itt általában nagyon magas, viszont a német nyelvtudás elengedhetetlen a mindennapi élet során.

Hátrányok:

A németországi diplomás állások betöltésének vannak a nehézségei. Mielőtt jelentkezési lapot küldene álmai cégének, jobb, ha erős önéletrajzzal, jól megírt motivációs levéllel és megfelelő képesítéssel rendelkezik az állás betöltésére. Még ha csak nyári munkát keres is, ne feledje, hogy Németország népszerű úti cél a magyar munkavállalók körében is, így szoros a verseny. Inkább előre küldje el jelentkezését, benne az érvényes e-mail címét is kiemelten!

Lásd még:  Thaiföld októberben: Mikor érdemes Thaiföldre utazni?

Összegzés:

Ha jövedelmező állást keresünk Németország nagyszerű hely, viszont elég kemény interjúra számíthatunk. Ha szezonális munka a cél, meglehetősen nehéz állást találni Németországban, ebben segíthet egy külföldi munkaerő közvetítő iroda, amely képes kapcsolatba lépni Önnel és a legjobb német munkáltatókkal. Ausztria is egy lehetséges opció lehet, ha a német nyelvtudás nem okoz gondot, mellesleg közelebb is van, mint Németország szövegfordító.

London naplementében.

Munka az Egyesült Királyságban azonnali kezdéssel? Miért olyan népszerű Angliában dolgozni?

Nem meglepő, hiszen számos munkalehetőséget találhat itt.

Ha az Egyesült Királyságban szeretne munka után nézni:

 • Minimálbér: az Egyesült Királyságban óránkénti minimálbér van, amely életkortól függően változik. A 22 éven felülieknek joguk van 8,36 GBP felett keresni.
 • Állásajánlatok: sok idősgondozói, gyógytornász, vagy éppen szakmunkás állást kínálnak, mint például villanyszerelő, CNC megmunkáló, lakatos vagy alkatrészek gyártásával foglalkozó raktári munkás. Ha professzionálisabb karriert folytat, örömmel jelentjük, hogy az Egyesült Királyságban meglehetősen könnyű állást találni az IT szektorban, biztos a gyors siker.
 • Munkavállalási engedély: munkavállalási vízumot kell kérniük, amelyet általában rövid távú időszakra adnak ki. Van egy új lehetőség, kizárólag diplomások részére, amely 2 évig tart Bachelor vagy Master fokozattal és 3 évig PhD végzettséggel.

Előnyök:

Az adatok szerint alacsony a munkanélküliségi ráta, az erős önéletrajz pedig sokat segít a gyors elhelyezkedésben. A hivatalos kormányzati weboldal felhasználóbarát, és egyértelműen elmagyarázza az országban tartózkodás feltételeit. Az Egyesült Királyságban végzett szezonális munkához nem szükséges erős angol nyelvtudás, valamint gyakran találhatunk magyar munkatársakat is. Az ételekkel kapcsolatos sztereotípia csak részben igaz: rengeteg csodálatos helyi konyhát fedezhet fel, jócskán akad extra finom ételek készítésére specializálódott cég. A bérek magasak, németországi fizetésekhez hasonlóak.

Hátrányok:

Mióta kilépett az EU-ból, sokkal nehezebb ide eljutni: érvényes útlevél, vízum és munkavállalási engedély szükséges. Ha nem egy cégnél keresel állást, hanem szezonális munkát szeretnél végezni, akkor még nehezebb lehet. Jelentkezését lassabban bírálhatják el, ami időt vesz igénybe.

Lásd még:  Többnyelvű kommunikáció egyszerűen

Összegzés:

Ha felsőfokú végzettséggel rendelkező, professzionális munkahely a célja és teljes munkaidős munkára jelentkezik az Egyesült Királyságba, akkor nem lesz gond a munka kereséssel, hiszen rengeteg érdekes, azonnali kezdéssel betölthető állás közül választhat a modern cégeknél. Stockholm óváros városkép, Svédország városképe.

Munka Skandináviában? Érdekli állás Dániában? Esetleg szeretne Norvégiában dolgozni?

A gyönyörű tájak és a kiváló fizetések miatt nagyra értékelt skandináv országok gyakran az első helyen szerepelnek a bakancslistán. Egy jó munkaerő közvetítő cég segítségével a munkahely keresés is könnyebben mehet. Érdemes ezt figyelembe venni, ha azonnali munkába állást tervezünk. A változatos feladatok és a családbarát, rugalmas munkarend fontos, ha hosszú távú állás és letelepedés a cél. Svédország és Norvégia munkalehetőség szempontból kiváló választás. Magyarország csak pár óra repülőútra van, viszont a fizetések a németországi béreknél is magasabbak.

Bruges városképe Norvégiában.

Állás Svédországban

Svédország munkalehetőség szempontból is vonzó úti cél. A foglalkoztatási ráta meglehetősen magas, és sok érdekes ajánlat található a Munkaügyi Központ hivatalos honlapján. Nincs minimálbér, de ez nem akadályozhatja meg abban, hogy Svédországban állást találjon. Ráadásul az állásajánlatokban gyakran szerepel szállás is. Nem kell svédül beszélni, mert ott az emberek nagyszerűen beszélnek angolul, viszont kizárólag a német nyelv ismerete sajnos kevésnek bizonyulhat szövegfordító kamera. Színes tradicionális házak Koppenhágában.

Miért érdemes külföldön dolgozni?

Ha külföldön keres munkát, az útja a világ különböző pontjaira vezethet.

Óriási kalandot tartogathat az új élet lehetősége egy idegen országban.

A kiemelkedő fizetések, különleges országokba kalauzolhatnak.

Egyre többen keresnek állást Németországban, vagy dolgoznak már Angliában. Sokakat érdekel külföldi munka azonnali kezdéssel, nyelvtudás nélkül is Európában.

Ez a két úti cél különböző okok miatt vált a legnépszerűbbé, ami újabb bizonyítéka annak, hogy érdemes külföldön szerencsét próbálni.

Bármelyik országot választja: ügyeljen arra, hogy úgy beszéljen, mint egy helyi.

Csak ragadja meg a Vasco Fordítót és beszéljen szabadon a világ 200 országában.

Ha Ön Németországban dolgozik sofőrként, kommunikáljon könnyedén a közúti ellenőrzések és a kirakodása során német állampolgárokkal.

Ne akadályozza meg a nyelvtudás hiánya! Higgye el, megéri külföldön dolgozni!

Vegye a bátorságot és frissítse az önéletrajzát még ma!

Mi hiszünk Önben!

Sok sikert kívánunk az új karrierjéhez a Vasco hangalapú fordító!

Atrani városa az Amalfi-parton, Sorrento, Olaszország.

Lásd még:

Hasonló bejegyzések

Miért érdemes Kubába utazni novemberben?

Miért érdemes Kubába utazni novemberben?

Valószínűleg sokan írtuk már be valamikor a következő kérdést a keresőbe: "Hova utazzunk novemberben?". A kérdés azonban, hogy "mikor a legjobb Kubába utazni", még fontosabb lehet. Tengerparti nyaralás novemberben: Gyönyörű strandjaival, lenyűgöző látnivalóival és...

Milyen nyelven beszélnek a Dűnében?

Milyen nyelven beszélnek a Dűnében?

Frank Herbert epikus tudományos-fantasztikus regénye, a Dűne című film évtizedek óta rabul ejti az olvasókat és a nézőket egyediséde miatt. A gazdagon elképzelt univerzum, a bonyolult intrikák, szövevények és a változatos kultúrák nemcsak a narratíván, hanem a...

Melyik a legrégebbi nyelv

Melyik a legrégebbi nyelv

A nyelv az emberi interakció és a civilizáció alapköve. Lehetővé teszi gondolataink, érzelmeink kifejezését és információmegosztást. Azonban elgondolkozott már azon, hogy melyik a legrégebbi nyelv vagy a legősibb nyelv? Vagy mi a ma használt legrégebbi beszélt nyelv?...

Thaiföld októberben: Mikor érdemes Thaiföldre utazni?

Thaiföld októberben: Mikor érdemes Thaiföldre utazni?

Októberi nyaralás külföldön? Októberben hol van jó idő? Biztosan Ön is feltette már ezeket a kérdéseket. A Thaiföldi Királyság, - amelyet gyakran a "mosolyok földjének" is neveznek -, Délkelet-Ázsia egyik legfontosabb turisztikai célpontja, amely évente több millió...

Hogyan őrizzük meg a jó modort utazás közben

Hogyan őrizzük meg a jó modort utazás közben

A technológia fejlődése, valamint az elérhető és megfizethető közlekedési módok még több utazásra késztetik az embereket, mint valaha. Egyszerűen felszállhat egy repülőre az Egyesült Államokban vagy Európában és másnap leszállhat Japánban, hogy megcsodálja azt!...

Hol hivatalos nyelv a spanyol?

Hol hivatalos nyelv a spanyol?

A nyelv az emberi kultúra figyelemreméltó aspektusa, szótagjain belül különféle társadalmak identitását hordozza. A spanyol nyelv dallamos ritmusával és gazdag történelmével előkelő helyet foglal el a világ legtöbbet beszélt nyelvei között. Amint egy nyelv gyökerei...

Egyszerűen a legjobb! Melyik a leghatékonyabb nyelv?

Egyszerűen a legjobb! Melyik a leghatékonyabb nyelv?

Hogyan közöljünk sok információt tartalmasan, miközben keveset beszélünk a semmiről? Nos, a nyelvi hatékonyság olyasvalami, amivel talán nem vagyunk eléggé tisztában ahhoz, hogy értékeljük. És bár minden nyelv fő funkciója a jelentés közvetítése, egyesek jobban teszik...