Segíts Ukrajnának

Vasco segít az Ukrajna háború áldozatain

Az ukrán nép elképzelhetetlen tragédiával néz szembe: el kellett hagyniuk otthonaikat, megmenekülve az orosz katonai agresszió veszélye elől. Ezért a válság kezdete óta sokan feltették maguknak a kérdést, hogyan segíthetnének Ukrajnának.

A speciális mentős csapat megalakításától az elektronikus fordítók kölcsönzéséig a menekülteket segítő alapítványokig Vascoként büszkék vagyunk arra, hogy példát mutattunk az ukrajnai háború elől menekülő emberek megsegítésére.

A háború pokol. Mindannyiunknak mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy az ukrán menekültek érezzék otthonaik melegét és biztonságát, amelyet el kellett hagyniuk. Ezért különféle tevékenységeket vállaltunk, hogy az emberek minél jobban otthon érezhessék magukat.

Így segítettünk Ukrajnának

Álljon ki Ukrajna tevékenységéről

Az ukrajnai háború legelején ingyenesen biztosítottuk elektronikus fordítóinkat kórházak és különféle szervezetek számára, akiknek ukrán fordítóra volt szükségük.

Közel 500 Vasco Translator eszközt kölcsönöztünk több mint 200 szervezetnek Lengyelországból, Romániából, Spanyolországból, Szlovákiából és Portugáliából. Lehetővé tette a hang-, fotó-, szöveg- és csoportos csevegés-fordításokat ukrán nyelvről vagy nyelvre.

Sőt, a Vasco Translator eszközöket 12 nagy lengyelországi kórház használta.

Eszközeink a gyermekek napköziben, valamint a menekülteket különféle módon segítő civil szervezetekben is segítettek. Mindannyian műhelymunkát, sport- és kulturális tevékenységet szerveznének az orvosi segítségnyújtás mellett.

Együttműködés a menekülteket segítő szervezetekkel, alapítványokkal

Ukrajna megsegítése érdekében Európa-szerte együttműködtünk különböző menekülteket segítő szervezetekkel.

Együttműködtünk például a Minority Rights Group International-lel. Londoni székhellyel, budapesti és kampalai irodáival egy nemzetközi szervezet, amelynek célja az etnikai, nemzeti, vallási és nyelvi kisebbségek emberi jogainak védelme.

Az alapítvány 25 darab Vasco Translator M3 készüléket kapott, amelyeket 2022 őszén használnak majd.

Ezenkívül az egyik általunk támogatott csoport a Fundacja Ocalenie (A Megmentés Alapítvány) volt.

Célja, hogy segítse a menekülteket új életet építeni Lengyelországban azáltal, hogy támogatja őket beilleszkedésük és egyéni fejlődésük során.

Mivel ukrán fordítóra volt szüksége, a Fundacja Ocalenie három Vasco készüléket kapott, hogy hatékonyan kommunikálhasson az ukrajnai háború áldozataival.

Együttműködtünk a Budapest Önkéntes Mentőszervezet Egyesülettel is, amely nonprofit szervezet, amelynek fő célja a budapesti lakosság biztonságának növelése. Ráadásul fordítóink támogatták a Fundația Inocenți București-t, a romániai non-profit szervezetet, amely különféle formákban segíti a gyerekeket.

A Spanyol Vöröskereszt is megkapta fordítóeszközeinket.

Végül, de nem utolsósorban együttműködtünk különböző kórházakkal, például a szlovákiai kassai Východoslovenský onkologický ústavval (Kelet-szlovákiai Onkológiai Intézet) és a szintén kassai közigazgatási egységekkel, például a Járási Hivatallal.

Álláskeresési támogatás

Néhány nappal az ukrajnai háború kitörése után létrehoztunk és kezeltünk egy Facebook-csoportot, amely segített a menekülteknek munkát és szállást találni Lengyelországban.

Mindannyian egyénileg is segítettünk az orosz agresszió elől menekülőknek.

Az ukrán menekülteknek menedéket adnánk saját házainkban, emellett adománygyűjtést szerveznénk és a lengyel-ukrán határról szállítanánk.

PMM Vasco sürgősségi csapat

A Lengyel Orvosi Misszióval együtt terveztük a PMM Vasco Emergency Team létrehozását – egy mentőcsoportot, amelynek célja a természeti katasztrófák és humanitárius válságok áldozatainak megsegítése szerte a világon.

A háború kitörése felgyorsította a csapat megalakulását. A PMM Vasco Emergency Team kezdetben az ukrajnai háború elől menekülő emberek megsegítésére összpontosított.

A PMM Vasco Emergency Team megalakulásának elősegítése érdekében külön adománygyűjtést indítottunk az Egyesült Államokban. Minden egyes megvásárolt fordítóból származó nyereségből 10 dollárt a csapat támogatására ajánlottunk fel.

Együttműködés az ukrajnai Drohobych kórházzal

Együttműködünk a Drohobych-i kórházzal is orvosi felszerelések, gyógyszerek, kórházi ágyak és egyebek biztosításával.

Több mint 20 tonna felszerelést (matracok, kocsik, hordágyak, stb.), gyógyszereket és élelmiszereket szállítottunk, összesen mintegy 2-3 millió PLN értékben.

A Drohobych-i kórház egészségügyi szakembereinek megsegítése érdekében a PMM Vasco Emergency Team egy modern helyszíni mentőautót is biztosított a létesítményhez.

Segítsünk Ukrajnának minden nap, és osszuk meg a kedvességet. Megtérül!